A Géppiac kezelése felhasználóként

A Géppiacra Felhasználóként való bejelentkezés során egy eltérő felületet láthatunk a Gépkereskedő opcióhoz képest.

• A felület bal oldalán látható oszlopban tekinthetőek meg a különböző Kategóriák. A kategória nevére történő kattintással lehet megnyitni őket.
• Ugyanebben az oszlopban az Ország menüpont alatt kiválaszthatja azt az országot, amely kínálatai közt szeretne böngészni, továbbá megtekintheti a Legfrissebb gépajánlatokat.
• A Géppiac oldalán megjelennek az Eladó mezőgazdasági gépek.
Géppiac

• A felső kiemelt dobozban láthatóak a Bomba Árral ellátott ajánlatok.
• Az alul lévő listában a hagyományos hirdetéseket találja. A listát rendezheti egy legördülő menü segítségével Dátum, Márka, Típus és Ár szerint, növekvő vagy csökkenő sorrendben.
• Válasszon ki egy hirdetést, majd tekintse meg a bővebb változatát a Részletekre kattintva.
• A hirdetőre vonatkozó információkat a Gépkereskedő opcióra klikkelve érheti el.
• A kiválasztott hirdetéseket Kedvencek közé is sorolhatja egy kattintással.
• Ha több hirdetést szeretne egyszerre elemezni, kattintson a választott hirdetésekhez tartozó Összehasonlítás opció melletti jelölőnégyzetbe.

Bejelentkezés

Az Agroinform.hu főoldalának jobb felső sarkában található panelen kattintson a Bejelentkezésre. Az megjelenő első mezőben a nyíllal jelölt legördülő menü segítségével válassza ki a Felhasználó helyett a Gépkereskedő opciót.
Géppiac
Töltse ki az üres mezőket a szükséges adatokkal (felhasználónév és jelszó), majd kattintson a Belépés gombra.
Ha csak a saját hirdetéseit vagy más cégek ajánlatát szeretné megtekinteni, kattintson a Géppiacra.Géppiac

Ajánlataim

A saját feltöltött ajánlatok megtekintéséhez a bal oldali kezelőpanelben kattintson az Ajánlataim opcióra. Ekkor megjelenik a felhasználó összes hirdetése, amelyek ezen a felületen könnyedén szerkeszthetők, kezelhetők.
Géppiac• Kategóriák
A Kategóriák legördülő menüjére kattintva kiválaszthatja, hogy milyen kategorizálás szerint szeretné leválogatni a hirdetéseit. Kattintson a kiválasztott kategóriára, és azonnal megjelennek a csak oda tartozó hirdetések.

• Kedvencek
A Kedvencek oszlopban kijelölhet olyan hirdetéseket, amik valamilyen szempontból fontosabbak a többinél. Ehhez kattintson az adott hirdetés sorához tartozó jelölőnégyzetre egyszer. Ha megjelenik egy kis pipa a négyzetben, akkor a megjelölés sikeres. Több hirdetés is kijelölhető.

• Márka és Cím/Típus
A Márka és a Cím/Típus a hirdetés szerkesztésekor megadott információkat jelöli. Ezeket a hirdetés sávjára kattintva megjelenő űrlapon szerkesztheti.

• Feladva
A feladás dátumát év, hónap és nap pontossággal jelzi.

• Előjegyez
Erre a lehetőségre kattintva előjön egy új oldal, ahol mód van a listában megjelent szakmai kiadványok nyomtatott változatának vásárlására. Minden kiadvány egy megszabott összegért cserében elérhetővé válik. Ha meg szeretné vásárolni, kattintson a Kontingens vásárlása opcióra.

Géppiac• Jelmagyarázat

• Jelmagyarázat

A kéz ikon jelöli azt, hogy a hirdetés kézzel történt adatbevitellel jött létre.

ikon

A sárga alapon H betű jelenti azt, hogy a hirdetést Gépkereskedő vagy Gépgyártó adta fel.

ikon

A színes körökbe rajzolt lefelé vagy felfelé mutató ujjak arra utalnak, hogy a hirdetés szerkesztésekor mennyi adatot adott meg a felhasználó. Ha piros a kör kitöltő színe, akkor fokozottan hiányos, ha narancssárga, akkor hiányos, amennyiben zöld, akkor pedig teljes az adatlap kitöltöttsége.

ikon

Az üzenetküldést jelentő kis borítékra kattintva továbbíthatja a választott hirdetést tetszőleges e-mail címre.

ikon

A többi előforduló jel értelmezését a képernyő jobb oldalán lévő panelban érheti el:

ikon

Új ajánlat feltöltése

Új hirdetés feltöltéséhez kattintson az oldalon a sötétzöld sávban látható Új ajánlat hozzáadása gombra.
Új ajánlatEgy űrlap jelenik meg, amely segítségével szinte minden információ közölhető a hirdetni kívánt termékről.
A hirdetésszerkesztő felületén először be kell jelölni, hogy a termék milyen állapotban van: Használt/Bemutató gép vagy Új gép. A Belső szám megadása kihagyható.

• Főkategória, Alkategória, Márka
A legördülő menük segítségével válassza ki azokat a kategóriákat, amelyekbe a hirdetett termék beleillik. Az egyes Főkategóriák kiválasztásával változik az Alkategóriák kínálata, de ezektől függ a választható Márkák listájának összetétele is.
Amennyiben a lista nem tartalmazza az Ön által hirdetett termék márkáját, kattintson az Új márka ajánlása gombra. Egy e-mail küldő felület fog megnyílni, ahol megfogalmazhatja kérését ügyintézőnk felé. Küldje el a levelet az ott található e-mail címre.
A Kategóriák és Márka feltüntetése után újabb információkat kérhet az űrlap. A képen látható példaként a kiragadott esetben a gép Gyártási sorozatát lehetséges szerkeszteni.
Géppiac• Alcím
Az Alcím a hirdetés címe. Ide a keresett termék tömör, néhány szóból álló megfogalmazását kell írni. Javasolt a kínált termék címébe belefogalmazni az „eladó” szót. Kérjük, lehetőségei szerint ügyeljen a helyesírás szabályainak betartására. Kerülje a trágár, sértő nem oda illő megfogalmazásokat, és kizárólag valós információkkal töltse ki az űrlapot.

• Mennyiségi és minőségi adatok
A további mezőkben megadhatja a hirdetett gépre vonatkozó minőségi és mennyiségi információkat, mint pl. a teljesítményt, gumik állapotát, összsúlyt.

• Ár, Árkategória, ÁFA
A termék Árát megadhatja Forintban vagy Euróban. Nem kötelező mindkét mezőt kitölteni.
A megadott ár szerint válassza ki a termék Árkategóriáját a legördülő menü segítségével.
Ha Áfa-val tüntette fel a termék árát, kérjük, jelölje be a bruttó kifejezést. Amennyiben áfa nélkül hirdet, válassza a legördülő menüből a nettó szót.

• Bomba árak és Kedvezményes ár (Fizetős szolgáltatás)
Ha Bomba árat állít be egy hirdetésére, akkor az egy héten át a főoldalon, kiemelten fog megjelenni. Ebben a mezőben megadhatja, hogy azon az egy héten át hány százalékos kedvezményt szeretne nyújtani a termék árából. A Kedvezményes árat az engedmény százalékértékének megfelelően az űrlap automatikusan kitölti.
Géppiac

• Minimálár

Adja meg azt a legalacsonyabb összeget, ami alá nem szeretné levinni az eredeti kínálati árat. Ez az információ nem fog megjelenni a hirdetésben, csupán tájékoztató jellegű.

Géppiac

• Kép feltöltése
Töltsön fel képet a hirdetéshez. Ehhez kattintson a Kép kiválasztása gombra, majd válassza ki a feltölteni kívánt képet, majd kattintson a Megnyitás gombra. A feltöltés ekkor még nem történt meg, ezért kattintson az űrlapon található Feltöltés gombra a folyamat befejezéséhez.Géppiac

• Videó feltöltése 

Videót saját számítógépről nem lehet feltölteni, csak YouTube-on keresztül. Amennyiben van YouTube fiókja, töltse fel oda a videót. A YouTube generál egy linket a videónak. Ezt a linket kell beilleszteni a hirdetésszerkesztési űrlapon található YouTube ID mezőbe.
A beillesztéshez jelölje ki a teljes linket, kattintson rá jobb egérrel, majd a megjelenő lehetőségek közül válassza ki a Másolás opciót.
Géppiac

Navigáljon vissza a hirdetés szerkesztőjébe, jobb egérrel kattintson a YouTube ID mezőjébe, és válassza ki a Beillesztés lehetőséget. Géppiac

A link beillesztésének másik módja az, hogy a kijelölése után egyszerre lenyomja a Ctrl+C gombot, majd a megfelelő helyre Ctrl+V egyidejű lenyomásával beillesztheti.
A beillesztés után kattintson a Video Prüfen gombra, ezután egy rövidített linket fog látni, illetve megjelenik a videó is. Ezzel befejeződött a feltöltés. A videó eltávolítását a Video Entfernen gombbal végezheti el.
Géppiac

• Felszereltség és Leírás
További információkat adhat meg a kínált termékről fix és saját szempontok szerint.

• Belső feljegyzés
Ez a feljegyzés nem lesz nyilvános. Ide olyan információkat írhat, amik fontosak, de nem feltétlenül tartoznak másokra.

• Kapcsolattartók
Korábban beállított kapcsolattartó személyek közül választhat a legördülő menü segítségével. Az Ön kapcsolattartója az az üzletkötő, akivel a megkötötték a szerződést Ön és az Agroinform.hu között.

• Géptulajdon
Megadhatja, hogy a kínált gép milyen illetőségű tulajdonostól származik: Importőr, Gépkereskedő/Gépgyártó vagy Magánszemély.

• Információk az előző tulajdonosról
Egyes esetekben szükséges lehet a gép előző tulajdonosával felvenni a kapcsolatot, ezért lehetőség szerint itt tüntesse fel róla a lényeges információkat (pl.: telefonszám, e-mail cím, cég, név, stb.).

• A hirdetés mentése
Miután kitöltötte és ellenőrizte a hirdetést, kattintson a Mentés gombra. A mentéssel nyilvánossá válik a hirdetés. Tekintse meg az új hirdetést az Ajánlataim menüpontra kattintva.

Cégadatai és Kapcsolattartó(k)

• Az Adataim menüpont alatt található Cégadatai opcióra kattintva szerkesztheti a cégadatokat. A cégadatok megváltozása esetén értesítő e-mailt igényelhet az E-mail előtti jelölőnégyzetre kattintva.

• A cégadatok között szerepel a Név, Utca, Postafiók, Irányítószám/ Helység, Ország, Régió, Telefonszámok, Fax, E-mail, Honlap és a Céglogó. Kérjük, törekedjen arra, hogy a lehető legtöbb adatot megadjon az űrlapon. Értelemszerűen, ha pl. nincsen postafiókja, vezetékes telefonszáma, fax elérhetősége vagy saját honlapja, a vonatkozó mezőket nem kell kitölteni.

• Céglogó kiválasztásához kattintson a Tallózás gombra, válasszon ki egy képet, majd kattintson a menynyitás gombra. Amennyiben az űrlapon megjelenik a kép, a feltöltés sikeres.

A cég rövid leírása mezőben adja meg az Ön által legfontosabbnak ítélt jellemzőket, tevékenységi köröket, lényeges információkat. Törekedjen a tömör, lényegre törő megfogalmazásra.

GéppiacA Kapcsolattartók szerkesztését két úton éri el: vagy az Adataim/ Kapcsolattartó(k) menüponton keresztül, vagy a cégadatok szerkesztő űrlapján.

Kattintson a Kapcsolattartó(k)-ra. Amennyiben új személyt szeretne a listához csatolni, válassza ki a megnyitott oldalon látható zöld sávban az Új kapcsolattartó hozzáadása lehetőséget.
Géppiac

Egy új űrlap lesz látható, amely az új Kapcsolattartó Nemét, Kereszt-és vezetéknevét, E-mail címét és Telefonszámát tartalmazza. Töltse ki az üres mezőket a lehető legpontosabb információkkal. Az űrlaphoz csatolhat Képet, ennek tartalma lehetőleg a kapcsolattartóra vonatkozzon. A kép feltöltése nem kötelező. A kép maximális mérete 800X600 lehet.

Utolsó lépésként jelölje meg a választott nyelv előtti négyzetbe történő egyszeri kattintással a kapcsolattartási Nyelvet, majd mentse el az űrlapot. A Megszakítás gombot csak akkor válassza, ha mégsem kíván új kapcsolattartót feljegyezni. Ekkor minden beírt adat törlődik.
Géppiac

A cégadatokat tartalmazó űrlapra visszatérve kiválaszthatja az előre megadott listából, hogy a cég melyik Működési területen tevékenykedik. Egyszerre több terület is megjelölhető.
Géppiac

Válassza ki a Működési terület fül mellett található Hivatalos értékesítési partner fület. Az itt megjelent mezőbe az Ön által hirdetett gép márkáját kell feltüntetni. Kezdje el írni a márkanevet, majd a megjelenő listából válassza ki egy klikkel.
Géppiac

• Adja meg Felhasználónevét és Jelszavát. A Jelszó (ismét) mező kitöltése kötelező, a megadott jelszó ellenőrzését szolgálja. A rendszer itt azt a felhasználónevet és jelszót kéri, amellyel a felhasználói fiókját regisztrálta.

• Az International legördülő menüjében jelölje be azt a nyelvet, amin a hirdetései megjelennek.

• Az űrlap kitöltésének végeztével kattintson a Mentés gombra, így minden változtatás érvényessé válik.

Érdeklődések, Statisztikák és Export áttekintés

1. Érdeklődések
A hirdetés féltőtőjének részére érdeklődő e-mail-eket lehet küldeni az egyes termékekkel kapcsolatban, amelyeket a fogadó fél rendszerezve ebben a menüpontban tud megtekinteni.

2. Statisztikák
A Statisztikára kattintva megtekintheti az összes hirdetéséhez kapcsolódó megtekintési adatot. Ennek segítségével megállapítható, hogy melyik hirdetés a legnépszerűbb, és melyik a legkevésbé.

Az első oszlopban látható a hirdetés Címe, a másodikban az Utolsó megtekintés dátuma, a harmadik oszlopban a Létrehozás dátuma, és az utolsó oszlop tartalmazza a Megtekintések számát.
Géppiac

A zöld nyíllal jelölt Top 100 keresőfogalomra kattintva megjelenik a leggyakrabban használt keresőszavak listája. Ez a lista az összes felhasználó által végzett összes keresés statisztikáját összegzi.
Géppiac

3. Export áttekintésEz a szolgáltatás jelenleg nem elérhető
Új hirdetések létrehozásánál lehetőség van az adatok kézzel vagy exportálva (külső forrásból áthozva) való felöltésére. Ezen menüpont alatt láthatja az összes exportált hirdetését.